Festivalnieuws

Kamermuziekfestival Den Haag ontvangt EFFE-label

We zijn bijzonder trots op het feit dat we dit jaar wederom het EFFE-label ('Europe for festivals; festivals for Europe') hebben mogen ontvangen. Het label wordt verstrekt door de European Festivals Association aan festivals met grote artistieke kwaliteit en een grote impact op het lokale, nationale en internationale veld. 

"The jury appreciate the artistic vision over the years and notices the wish to improve the international dimension of the festival..."

Brochure editie 2017 'Over de Grens'

Blader via deze link door de brochure van 'Over de Grens'
Wilt u de papieren versie in de toekomst graag thuis ontvangen?
Vul dan hier aub uw gegevens in.

Deel je eigen Grens-gedachte via mail tbv Late Night Concert

Wat betekenen grenzen voor ons? Iedereen heeft er zijn eigen gedachten bij in deze bewogen tijd. In de loop van het maakproces laten we ons graag door jou inspireren. Laat ons daarom nu al weten wat je te binnen schiet bij het denken over grenzen. Een geliefd citaat uit eigen bibliotheek is ook van harte welkom! Deel je eigen grens-gedachte en maak kans op een klinkende quote! mooiste drie quotes komen tot klinken tijdens de Late Night in de Nieuwe Kerk.

Stuur je persoonlijke Grens-gedachte naar: info@kamermuziekfestivaldenhaag.nl en maak kans op een klinkende quote tijdens Late Night in de Nieuwe Kerk op 13 Mei! 

Campagnebeeld 2017 'Over de Grens'


The New String Trio wint de Grote Kamermuziekprijs 2017!

29 maart 2017
The New String Trio van het Koninklijk Conservatorium sleepte alle prijzen in de wacht, waaronder ook de 'Eva Stegeman Prijs' - een optreden tijdens Internationaal Kamermuziekfestival Den Haag. We zien uit naar hun dynamische en intense samenspel op 14 mei in het Spaansche Hof!
Klik hier voor een impressie van de finale in de Jurriaanse Zaal in De Doelen op 28 maart jongstleden

Programma editie 2017 'Over de Grens' bekend!

Van 10 tot en met 14 mei bruist Den Haag weer van de kamermuziek. Kasteel Duivenvoorde, het Spaansche Hof en natuurlijk de Nieuwe Kerk bieden vijf dagen lang onderdak aan een keur van muzikanten. Het altijd populaire onderdeel 'Haagse Kamers' wandelt dit jaar zelfs langs bij enkele ambassades - over grenzen gesproken...

Bekijk hier het volledige programma

'Over de Grens' - 10 t/m 14 mei 2017


Save the date! De volgende editie van het Internationaal Kamermuziekfestival Den Haag staat voor de deur: 10 t/m 14 mei 2017 ‘Over de Grens’.
 
In een tijd waarin aan landsgrenzen steeds vaker muren en hekken verrijzen, organiseert Kamermuziekfestival Den Haag een festival waarin juist over grenzen heen wordt gekeken. Rond het thema ‘Over de grens’ stelde artistiek leider Eva Stegeman een rijkgeschakeerd programma samen.
 
Grenzen worden op allerlei manieren verkend. Topmusici uit Nederland en van over de grens spelen kamermuziekstukken van componisten die zich openstelden voor exotische invloeden. Die klinken als contrast naast werken van collega’s die zich juist lieten inspireren door volksmuziek van eigen bodem.
 
Ook grenzen tussen muziekgenres – ze raken uit de tijd – worden verkend. Razendvirtuoze stukken staan op het programma, die musici motiveert de grenzen in hun speeltechniek op te rekken. Violist en grensverlegger Gilles Apap komt op veler verzoek terug naar het festival, als solist in het openingsconcert (10 mei).
 
En er is ook ruimte voor muziek die grenzen achter zich laat. Voor componisten die zich out of the box begeven in nieuwe klankwerelden. Voor muziek over de planeten en de kosmos, over eeuwigheid en oneindigheid ...
 
Maar het moment voor het komende festival is duidelijk afgegrensd: 10 t/m 14 mei 2017. Wilt u als eerste het nieuwe programma in uw mailbox ontvangen? Neem dan een abonnement op onze nieuwsbrief!

Recordaantal bezoekers voor editie 2016 ‘Spelen met vuur’

We leken het lot te tarten: voor de dertiende editie van ons festival kozen we het thema ‘Spelen met vuur’. Het pakte gelukkig goed uit. Want het festival trok een recordaantal bezoekers. Een groot deel van de concerten raakte uitverkocht. Tientallen musici speelden op allerlei plekken in Den Haag door vuur en passie geïnspireerde kamermuziek. We bezochten dit jaar twee nieuwe locaties. Voor het late night concert bespeelden acht musici de Electriciteitsfabriek. Het was voor de bezoekers een onvergetelijke ervaring. Een feest voor het oog en het oor, mede dankzij de verrassend goede akoestiek. We sloten het festival af met drie concerten in het Spaansche Hof. Dat sfeervolle stadspaleis aan het Westeinde bleek voor kamermuziek ideaal.

20 t/m 24 April 2016 | Kamermuziekfestival Den Haag: ‘Spelen met vuur’
Na het verkoelende festival Water Music in 2015 zoeken we nu de hitte van vuur en van passie op. In tientallen stukken laten we de vlammen hoog oplaaien. We strijken neer op sfeervolle locaties door de hele stad. Twee locaties bezoeken we voor het eerst. De hele festivalzondag vindt plaats in het Spaansche Hof, een schitterend stadspaleis aan het Westeinde. De ideale plek voor ons Late Night Fire op zaterdagavond hebben we gevonden in de Elektriciteitsfabriek, een spectaculaire, ruige locatie met meerdere verdiepingen.

Musici uit alle windstreken leggen elkaar het vuur aan de schenen. Gordan Nikolić  Hans Eijsackers, Izhar Elias en Ursula Smith, stamgasten van het festival, zijn opnieuw van de partij. Ook nieuwe gezichten geven acte de présence, zoals Ferdinand Erblich, het fameuze Škampa Kwartet, Miriam Overlach en de Amsterdam Chamber Soloists. Bekijk het volledige programma.

Juichende recensies voor Kit Armstrong (editie 2016)

'Uniek debuut' –Wenneke Savenije ★★★★★ 'Virtuoos vuurwerk' –Trouw ★★★★
'Meesterlijke zangkunst' –de Volkskrant ★★★★.

Juichende recensies kreeg de jonge meesterpianist Kit Armstrong (24) voor het recital waarmee hij zondag 13 maart debuteerde in de Serie Meesterpianisten in het Concertgebouw. Tien jaar geleden speelde hij al in ons festival; het was zijn Nederlandse debuut. Vrijdag 22 april komt Kit Armstrong  terug voor een enerverende festivalavond in de Nieuwe Kerk. Hij treedt op met het beroemde Škampa Quartet in Vurige Passie en speelt composities van Liszt, waaronder de briljante Paganini Etudes, in Virtuoos vuurwerk bij kaarslicht (met één kaartje voor Vurige Passie woont u de hele avond bij). Meer info.