Kaartverkoop openingsconcert Gilles Apap gestart

De vioolvirtuoos Gilles Apap opent het festival op woensdagavond 10 mei. De kaartverkoop voor het concert is reeds gestart. Gilles Apap wordt bejubeld om zijn feilloze beheersing van vele muziekstijlen, van jazz tot Bartók, van Bach tot zigeunermuziek. Hij is beroemd om zijn cadensen in klassieke vioolconcerten, waarin hij meerdere eeuwen muziekgeschiedenis doorkruist. Samen met het Musica Nexus Ensemble presenteert hij een rijkgeschakeerd programma met vioolconcerten van van Bach, the Fairy Queen Suite van Purcell en een royale reeks encores. Patrick Ayrton soleert in het Jazz Harpsichord Concerto van de Britse componist Joseph Horovitz (Nederlandse première, Marco Santos - jazz drums). Lees meer.

Save the date! Over de grens: 10 t/m 14 mei 2017


Save the date. De volgende editie van het Internationaal Kamermuziekfestival Den Haag vindt plaats van 10 t/m 14 mei 2017. Het thema is ‘Over de grens’.
 
In een tijd waarin aan landsgrenzen steeds vaker muren en hekken verrijzen, organiseert Kamermuziekfestival Den Haag een festival waarin juist over grenzen heen wordt gekeken. Rond het thema ‘Over de grens’ stelt artistiek leider Eva Stegeman een rijkgeschakeerd programma samen.
 
Grenzen worden op allerlei manieren verkend. Topmusici uit Nederland en van over de grens spelen kamermuziekstukken van componisten die zich openstelden voor exotische invloeden. Die klinken als contrast naast werken van collega’s die zich juist lieten inspireren door volksmuziek van eigen bodem.
 
Ook grenzen tussen muziekgenres – ze raken uit de tijd – worden verkend. Razendvirtuoze stukken staan op het programma, die musici motiveert de grenzen in hun speeltechniek op te rekken. Violist en grensverlegger Gilles Apap komt op veler verzoek terug naar het festival, als solist in het openingsconcert.
 
En er is ook ruimte voor muziek die grenzen achter zich laat. Voor componisten die out of the box zich begeven in nieuwe klankwerelden. Voor muziek over de planeten en de kosmos, over eeuwigheid en oneindigheid ...
 
Maar het moment voor het komende festival is duidelijk afgegrensd: 10 t/m 14 mei 2017. Noteer het alvast in uw agenda! Wilt u als eerste het nieuwe programma in uw mailbox ontvangen? Neem dan een abonnement op onze nieuwsbrief!

Recordaantal bezoekers voor ‘Spelen met vuur’

We leken het lot te tarten: voor de dertiende editie van ons festival kozen we het thema ‘Spelen met vuur’. Het pakte gelukkig goed uit. Want het festival trok een recordaantal bezoekers. Een groot deel van de concerten raakte uitverkocht. Tientallen musici speelden op allerlei plekken in Den Haag door vuur en passie geïnspireerde kamermuziek. We bezochten dit jaar twee nieuwe locaties. Voor het late night concert bespeelden acht musici de Electriciteitsfabriek. Het was voor de bezoekers een onvergetelijke ervaring. Een feest voor het oog en het oor, mede dankzij de verrassend goede akoestiek. We sloten het festival af met drie concerten in het Spaansche Hof. Dat sfeervolle stadspaleis aan het Westeinde bleek voor kamermuziek ideaal.

Kaartverkoop ‘Spelen met vuur’ in volle gang


20 t/m 24 April 2016 | Kamermuziekfestival Den Haag: ‘Spelen met vuur’
Na het verkoelende festival Water Music in 2015 zoeken we nu de hitte van vuur en van passie op. In tientallen stukken laten we de vlammen hoog oplaaien. We strijken neer op sfeervolle locaties door de hele stad. Twee locaties bezoeken we voor het eerst. De hele festivalzondag vindt plaats in het Spaansche Hof, een schitterend stadspaleis aan het Westeinde. De ideale plek voor ons Late Night Fire op zaterdagavond hebben we gevonden in de Elektriciteitsfabriek, een spectaculaire, ruige locatie met meerdere verdiepingen.

Musici uit alle windstreken leggen elkaar het vuur aan de schenen. Gordan Nikolić  Hans Eijsackers, Izhar Elias en Ursula Smith, stamgasten van het festival, zijn opnieuw van de partij. Ook nieuwe gezichten geven acte de présence, zoals Ferdinand Erblich, het fameuze Škampa Kwartet, Miriam Overlach en de Amsterdam Chamber Soloists. Bekijk het volledige programma.

Juichende recensies voor Kit Armstrong

'Uniek debuut' –Wenneke Savenije ★★★★★ 'Virtuoos vuurwerk' –Trouw ★★★★
'Meesterlijke zangkunst' –de Volkskrant ★★★★.

Juichende recensies kreeg de jonge meesterpianist Kit Armstrong (24) voor het recital waarmee hij zondag 13 maart debuteerde in de Serie Meesterpianisten in het Concertgebouw. Tien jaar geleden speelde hij al in ons festival; het was zijn Nederlandse debuut. Vrijdag 22 april komt Kit Armstrong  terug voor een enerverende festivalavond in de Nieuwe Kerk. Hij treedt op met het beroemde Škampa Quartet in Vurige Passie en speelt composities van Liszt, waaronder de briljante Paganini Etudes, in Virtuoos vuurwerk bij kaarslicht (met één kaartje voor Vurige Passie woont u de hele avond bij). Meer info.